Mac OS X server

Laat het onderhoud van uw Mac OS X Server aan een vakman over

Via Mac OS X Server kunt u binnen uw bedrijfsnetwerk, op school of in uw thuisnetwerk gemakkelijk bestanden uitwisselen, afspraken plannen en informatie delen. Dit systeem werd tot voor enkele jaren als apart programma door Apple aangeboden. Inmiddels maakt het onderdeel uit van het Operating System van alle Mac-computers. Het systeem werkt pas goed als alle instellingen correct zijn geconfigureerd. Dit kan nog een hele klus zijn als u onvoldoende kennis heeft om dit systeem goed in te stellen. U kunt voor hulp bij het beheren van uw Mac OS X Server een beroep doen op de kennis van MacSystems4U. Ik kom graag naar u toe om het systeem te beheren en in te stellen. In sommige gevallen kan ik u ook op afstand helpen door in uw computer “in te bellen”

Gemakkelijk informatie delen met de Mac OS X Server

Wat kunt u zoal met een Mac OS X Server? Welnu, u kunt dit systeem gebruiken om snel en gemakkelijk bestanden uit te wisselen. Nooit meer het probleem dat u achter uw computer zit en erachter komt dat het bestand dat u nodig heeft op uw laptop staat. Want het bestand staat op de server en u kunt het met al uw apparaten benaderen. Ook als u op locatie bent, bijvoorbeeld omdat u als zzp’er werkt. U kunt gegevens over uw klanten en uw facturen overal inzien. Alle informatie die u nodig heeft is direct beschikbaar. Ook als u uw medewerkers de gelegenheid geeft om thuis te werken is dit systeem ideaal. Zij kunnen zonder problemen de bedrijfssoftware benaderen en bestanden opslaan en bewerken zonder dat ze fysiek op kantoor aanwezig hoeven te zijn.

De toekomst van Mac OS X Server ?

Het is nog niet duidelijk wat Apple heeft besloten om het Mac OS X Server systeem in de toekomst te ondersteunen. Dit kan betekenen dat het op termijn gaat verdwijnen. Maar geen nood, want u kunt van dezelfde functionaliteiten gebruik maken met behulp van een NAS (Network Attached Storage) Dit is een server die groot genoeg is om alle informatie van uw thuisnetwerk (inclusief muziek, foto’s en video’s) op te slaan. Ook voor bedrijven is dit een ideaal systeem voor het veilig bewaren van bedrijfsinformatie. Wilt u voorbereid zijn op de toekomst? Vraag dan meer informatie bij MacSystems4U over deze nieuwe ontwikkeling.